GenelRöportaj

MecTruy ile Röportaj – Hackinge Adanmış Bir Ömür!

Mectruy ile Röportaj

MecTruy ile Röportaj – Hackinge Adanmış Bir Ömür!

21 Senedir siber alemde aktif olan Mectruy ile yaptığımız röportaja hoşgeldiniz.

Kendisi şuan hala imhatimi.org ve spyhackerz.org sitelerini yönetmekte ve legal olarak faaliyet vermektedir.

Bizi kırmayıp röportajımıza katıldığı ve sorularımıza cevap verdiği için kendisine teşekkür ederiz.

Yavaştan sorularımıza başlayalım..

Mectruy Kimdir? Imhatimi ve Spyhackerz’i açmadan önce ne yapıyordu?

Mectruy ➤ Mectruy dediğiniz kişi tamamen Türk ,  geri adım atmayı sevmeyen , başarı için tamamen pragmatik , dijital döküman & materyalleri okumayı seven , Taklitciliği değil Özgün fikirler ile proje oluşturmayı seçen ,  güven sağladığı kişiyle arasında çıkar ilişkisi  oluşturmayan , mobilden çok hala masaüstü bilgisayar kullanmasını seven biridir.

2003 senesinde Underground Hack dünyasına ilgi duymuş biriyim , ilk 1 sene sadece merak ve göz gezdirme kim ne yapıyor nedir bu yol şeklinde sadece incele gör aşamasında takılan biriydim , insan her gördüğü boka balıklama atlamaması lazım , kendi sitelerimi açmadan önce tamamen öğrenme aşamasında takılıyordum ama bu süreçte adım hack aleminde zaten duyulmaya başlanmıştı , ben gerçek hack aleminden bahsediyorum phisingcilerin oluşturduğu hırsızlık akımı değil yani , Prorat ,Turkojan , Denyo launch ,  gibi külk yazılımların yazılabildiği bir ortam.

HackHaber.net Zamanında çoğu şeyi deneyimlemiş olmanızın sizi şuan bu konuma getirmesine şaşırmamak lazım, tecrübeleriniz çoğu kişiye yol gösteriyor.

Sizin gözünüzde ImhaTimi isimli platformu SpyHackerz’dan ayıran özellikler nedir?

Mectruy ➤ Benim gözümde Gerçekler & Commercial şeklinde ikiye ayrılır , imhaTimi gerçek bir hacker sitesidir ve kuruluş amacı yaptıkları da zaten böyledir , popüler olmak için kurulmamıştı sadece hacke dair herşeydi kurulma amacı , diğer spyhackerz ise duyulmak isim yapmak ticaret çevirmek intikam almak ve  kendimizi göstermek amaçlı açılan bir ortamdı, gerçek hackerler herzaman imhaTimi‘den çıktı buda tesadüf değil zaten amacımızın meyvesi.

HackHaber.net Evet, geçmişe baktığımızda FreWaL, Dr.Ly0n, BadSectQr, st0rm, qenetix, r3n4m3 gibi isimleri çıkaran bir forum imhatimi. Şuan aktif olan en eski hack sitesi olması insanların daha çok ilgi duymasına sebep oluyor.

Hacking ortamına çocuk yaşta girdiğiniz biliniyor, şuan bu işlerle uğraşan genç arkadaşlara önerileriniz nedir?

Mectruy ➤ Evet şuanki çoğu çocuğun olduğu yaşta başladık ve tecrübeme göre vereceğim öğüt bu işi yaparken fazla hobi dışına çıkmasınlar suç ve hobi ayrımını iyi yapsınlar ama bu iş iyi bir hobileri olsun “şimdilik”  , sokakta eller cepte kimsenin dikkat etmediği önemsemediği bir çocuk gibi yürürken , aslında nekadar farklı ve bilgi dolu olduğunu kendin bilsen bu sana ve özgüvenine yeterlidir, profesyonel olana kadar sessiz takılmalarını tavsiye ederim. Ayrıca “asla” ben çok iyiyim bakın bana ben burdayım bana dikkat edin , lütfen biraz ilgi gösterin bana bakın bende başarılıyım tarzında hezeyanlara girişmesinler bu tür davranışlar verdikleri emeklerin heba olmasına yol açar ve saygıyı hak etseler bile yaşadıkları itibar kaybından dolayı  motivasyon düşürür , bu alanda ise motivasyon herşeydir.

HackHaber.net Kesinlikle! Toplum tarafından dışlanmış insanların aslında kendilerininde yetenekli olduğunu keşfettiği yerdir underground hacking. Kimsenin umursadığı bir insanken kendinin neler başardığını ve neleri başarabileceğini bilmesi insana ++özgüven veriyor. Fakat tabii ki güç zehirlenmesi yaşayan insanlar ise silinip, unutulup gidiyor 🙂

Sizce günümüzde underground ortamının ölmesinin sebebi nedir? Neden insanlar hacking yerine dolandırıcılık ve sosyal medyaya yöneliyor?

Mectruy ➤ Dolandırıcılığa olan ilgi tamamen ekonomik kriz , böyle bir kriz yaşanmasaydı tabiki bugünkü kadar olmazdı ama bunun sadece ekonomik boyutuna değil aynı zaman ilk başlangıç noktası olan toplumsal yozlaşmaya bakmak gerekiyor , ekonomik sorunlar bir tetik ise mermide toplumsal yozlaşma bence , 15 senedir sosyal medyada LGBT , OROSPULUK , TROLLÜK , AĞZI OLANIN YOUTUBE KANALI AÇIP ÇÖP FİKİRLERİNİ TOPLUMA KUSMASI , YOĞUN PORNOGRAFİ , KÜFÜRÜN AHLAKSIZ DAVRANIŞLARIN KOMİK GÖSTERİLDİĞİ MİLYON ADET VİDEO İÇERİK CONTENTS , ŞİDDETİN HAVALI GÖSTEREN TV İÇERİKLERİ gibi daha benzer sayamıyacağım kadar etken sebebi sonucu insanların neye dönüşmesi bekleniyordu soruyorum ? trafikte birbirine yol veren , muhtaçlara yardım için koşuşturan  iylik meleklerine felanmı dönüşülecekti. İnsanlar şuanda günü atlatma derdinde ve her nasıl şekilde atlatırsa atlatcak yani birinin üstüne basar geçermi , yetim hakkımı yer ne yapar umrunda olmaz , Devletin radikal önlemler alma vakti geldide geçiyor.

HackHaber.net Karşıt görüşünüz bakış açınızı çok güzel bir şekilde özetledi. Bir an The Mentor tarafından yazılan Hacker Manifestosunu okuyor gibi olduk.

Günümüzde sürekli sizin gibi olmak isteyen kişiler hack forum açıp hackleniyor, bunun sebebini neye bağlıyorsunuz? Diğer forumlar hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Mectruy ➤ Diğer forumlar hakkındaki düşüncem sadece hayal kırıklığı , acıma hissi , hiçbirşeyden haberi olmayan bir avuç çeyrek akıllı diyebilirim 1-2 platform hariç. Forumlarını geç olmadan kapatıp hayvancılık yada ziraate başlarsalar birkaç seneye oldukça varlıklı olabilirler , anlamadıkları bir ve asla anlayamıyacakları bir işte ısrar etmenin manası yok zaman değerlidir zamanlarını boşa harcamasınlar kendilerine yatırım yapsınlar ve geleceklerine.

HackHaber.net Hack bilgisi olmadan Hacking forumu açmak bizede çok garip geliyor. Bunun tek sebebi özentilik ve heves. Hevesini alan sitesini kapatıyor çoğuda hevesini alamadan index yiyip yok oluyor.

Kendi yönettiğiniz siteler harici sizin gözünüzde Türkiye’de oluşturulan en iyi hacking platformu/sitesi hangisiydi?

Mectruy ➤ Biyosecurity , SpymasterSnake , Savsak adlı siteler diyeceğim çünkü şimdi birtanesini yazsam diğer ikisine haksızlık olacak , bu üç sitede hacking anlamında tam olarak muhteşem platformlardı ve AR-GE misyonlu ilerledikleri için hack alemine katkıları sağlam olmuştur.

HackHaber.net Sizin kadar geçmişimiz ve yaşantımız olmasada bizde TürkGüvenliği ve NetDevilz olarak iki site eklemek istiyoruz. Gerçekten zamanında ulusal olarak internet alemini ele geçiren bir ülkeyiz.

Sizin döneminizdeki çoğu kişi şuan yasal olarak IT faaliyetleri göstermekte. Siz ise hâlâ devam ediyorsunuz, Türk hackingine inancınız devam ediyor mu?

Mectruy ➤ İnancım yok devam etme sebebim olan inancım değil , devam etme sebebim artık hackerlik yapmayışımdır, sektörden beklentim kalmadı sadece imhaTiminde kendi sınırlarımız içinde bir HACKER profili çizsek yeterlidir çünkü burayı herkes sağlam bildi ve sağlam kalmalı, yoksa TR’de bu defter çoktan kapandı.

HackHaber.net Üzücü. Hala içinde bir kaç ukde hacking özlemi olan varsa şuan aktif olan en iyi ve en eski Hack Forum sitesi olan imhatimi‘ne katılmasını öneririz.

Şuan bu yazımızı okuyan kişilere son olarak söylemek istediğiniz birşeyler var mı?

Mectruy ➤ Hacking alanında yeteneğiniz yoksa yoldan çıkıp suça yönelmeyin , herkes bu sektörde para kazanamaz ve hayatını idame ettiremez !  , hacker olamıyorsanız zorlamayın. Heryerde komik olmaya çalışmayın ben hem çok komik hem aşırı bilgili birine henüz denk gelmedim , hack alemini çocuk ortamına çevirmeyin ağır başlı olun , Nasılki sınıfın komik çocukları şuanda orda burda ayakçılık yapıyorsa .. Fırsatları değerlendir ! hergün oku yeni şeyler oku öğren.

HackHaber.net Cevaplarınız için teşekkür ederiz. Şuanda bu yazıyı okuyan çoğu kişiye yol gösteren oldunuz. Umarız sizi 10 sene sonra tekrardan aktif görebiliriz. 10 sene sonra hala burada biyerlerde olursak bu yazıyı güncellemek isteriz 🙂

Okuduğunuz için teşekkürler.

HackHaber.net SUNDU!

Bir önceki yazımız olan IllegalPlaces Hacklendi – Revonzy Sahnede! isimli yazımızı bu bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz

3 Yorum

  1. Bence hack sektörünün bitmesi artık bu panelci veletlerin 2-3 site hackleyip kendilerini hacker sanmalarından dolayı eskiden bu veletler yoktu ve çoğu haber sitesi aktif olarak defacing haberleri paylaşıyordu fakat o icraatleri yapanlar artık bu Türk hack camiasını görünce iğrenir hale geldi falan fistan intermilan böyle işte 😀 neyse imt kraldır

  2. Bu güzel röportajınızdan dolayı https://hackhaber.net/ ‘i tebrik ederim, her babayiğidin harcı değildir bu denli değerli bir üstad ile röportaj yapmak. Soru ve cevapları büyük bir ilgiyle okudum. Gerçekten çok etkilendim ve sizi içtenlikle tekrar tebrik ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu